Guide till EZ Street kall asfalt

EZ Street Cold Asphalt

Vad är EZ Street kall asfalt?

EZ Street kall asfalt är en högkvalitativ polymermodifierad asfaltblandning som används kall och som levereras till byggföretag, kommunala vägarbeten, affärsföretag och nu för första gången även till villaägare och gör-det-självare.

Alla bilförare känner till ritualen med vårens och sommarens lagningar av vägbeläggningen. Vägarbetarna kommer med sina tunga maskiner, häller varm asfalt på vägen, sprider och jämnar ut den till en ny vägbeläggning. Tills för inte så länge sedan fanns det inget annat sätt att reparera potthål och liknande skador på vägen.

EZ Street kall asfalt innebär en total förändring. Det är en relativt ny produkt, framtagen av 1995 genom användning av modern polymerteknologi och forskning beträffande förändringar av viskositet och materialval för de olika beståndsdelarna i en asfaltblandning. EZ Street kall asfalt är mjuk och klibbig när den tas ur förpackningen, men den hårdnar snabbt när den läggs ut och resultatet är en lagad beläggning som är starkare än varm asfalt men i övrigt har liknande egenskaper.

Vad gör EZ STREET till det bästa alternativet?

Material för kall lagning, även känt som kall blandning eller kall asfalt, fick sina första framgångar som en metod för snabba lagningar av vägen eftersom den inte kräver någon uppvärmning. EZ STREET kall asfalt kräver inte heller någon tung vägvält eller särskild utrustning för spridningen, eftersom den kan skyfflas eller hällas direkt i potthålet eller spåren efter ett ledningsarbete och packas ihop med ett handverktyg.

EZ STREET kall asfalt är inte beroende av varmt väder. Vägarbetarna gillar den därför att den går att bearbeta även när temperaturen sjunker, så den kan användas även i nordiska klimat och långt in på hösten och till och med i början av vintern. Arbetslagen hinner med fler reparationer under samma säsong eftersom de inte behöver bekymra sig om att hålla produkten vid en bestämd temperatur för att jobba med den – det är ju kall asfalt.

EZ STREET kall asfalt kan läggas direkt i potthålen med minimala förberedelser. Det går till och med att lägga den här asfalten i vattenfyllda potthål och ändå få perfekta lagningar.

Är den kalla asfaltblandningen dyrare?

EZ STREET kall asfalt är faktiskt billigare tack vare lagningens livslängd. EZ STREET kall asfalt ger förstklassig försegling och lagning av potthål i vägbanan, öppningar för ledningsschakt, skadade kanter och till och med hela vägbredder.

Behöver jag särskilda verktyg för EZ STREET kall asfalt?

De verktyg som behövs för att lägga kall asfalt finns troligen i vartenda garage. En skyffel och ett tungt föremål att packa asfalten med – det är allt du behöver för att reparera små eller stora potthål och sprickor i asfalten.

Finns EZ STREET kall asfalt även för landsvägar och motorvägar?

Många entreprenörer, byggföretag och kommunala väghållare över hela världen använder redan EZ STREET kall asfalt. Blandningen utvecklades i det varma och fuktiga klimatet i Miami, Florida, men EZ STREET kall asfalt övervinner extrema klimat och används redan i det tropiska Brasilien, i Iraks torra ökenhetta samt städer i nordeuropeiska länder som Sverige och Storbritannien. EZ STREET kall asfalt fungerar överallt.

Vilka årstider kan vi använda EZ STREET kall asfalt?

EZ STREET kall asfalt kan användas när som helst, bara skadan på vägbanan eller uppfarten syns. Den fungerar på hösten och förvintern och i vattenfyllda potthål.

Kan vi reparera annat med den kalla asfaltblandningen?

Om du har en skada på en hårdgjord yta utomhus kan du försegla och laga den med EZ STREET kall asfalt. Det är en perfekt lösning för skolor med lekplatser, parkeringsplatser, uppfarter, landsvägar och servicevägar. Alla hårdgjorda ytor utsätts för erosion med tiden och kall asfaltblandning är det bästa sättet att reparera och stoppa påbörjade skador för att undvika dyrbara omläggningar.

Kan jag använda EZ STREET kall asfalt för att reparera min infart?

EZ STREET kall asfalt är perfekt för villaägaren som behöver laga en uppfart eller affärsinnehavaren som behöver laga potthål på parkeringen. EZ STREET asfaltblandning finns i lager hos många byggmarknader.